Het is Herfst! De paddestoelen schieten uit de grond. Blaadjes in verschillende kleuren. Herfst is misschien wel mijn meest favoriete seizoen. Afgezien van regen, is het vaak juist de ultieme tijd om lekker buiten te zijn en echt te genieten van de natuur. De dagen worden korter en juist dan is het fijn om nog die laatste vitamine D op te nemen, voordat je in de winter weer binnen zit. En die uitjes in de herfst, die hoeven helemaal niet duur te zijn! Hier vertel ik je mijn favoriete budget herfst uitjes voor het hele gezin.

*In dit artikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Dit kost jou niets extra, maar als je via mijn link een product koopt ontvang ik hierover commissie.

Laat ik er wel bij vermelden dat mijn uitjes gebaseerd zijn op een gezin met jonge kinderen, namelijk mijn eigen gezin. Uiteraard kan je met wat creativiteit het natuurlijk net zo leuk maken voor oudere kinderen! Hierbij mijn favorieten:

Op een grote paddestoel

Herfst is het seizoen van de paddestoelen! Overal zijn ze te vinden, in verschillende soorten en maten. Een leuk budget herfst activiteit is een weekend dag helemaal in het thema zetten van paddestoelen. Met mijn dochter van drie jaar doe ik dan activiteiten als;

Kaboutermuts knutselen, met deze muts en rode laarsjes aan naar het bos om paddestoelen te zoeken. Let wel, we plukken ze NIET. In plaats daarvan maak je foto’s van iedere soort. Het doel is om zoveel mogelijk verschillende te vinden. Daarnaast verzamel je ook mooie gekleurde bladeren. Bij thuiskomst worden de foto’s uitgeprint en knip je de paddestoelen uit. Deze kunnen dan samen met de bladeren op een groot vel papier worden geplakt. Een waar herfst kunstwerk! Tot slot nog een heerlijke kom verse paddenstoelen soep en een heerlijke dag is gevuld.

Herfstig Tafereel

We blijven nog even in het bosthema, want ook zijn er nog veel andere mooie dingen te vinden. Verzamel zoveel mogelijk eikeltjes, kastanjes, dennenappels en prachtig gekleurde bladeren. Pak thuis een mooi grote plank (of een groot formaat dienblad) en bekleed deze bijvoorbeeld met bruin crepepapier of kraftpapier. Maak er een mooie herfst tafel van! Leuk om er ook nog kaarsjes tussen te zetten, zodat het s avonds ook een gezellige sfeer geeft.

Voor de Crea Bea’s

Mijn dochter is gek op knutselen. Tekenen en verven zijn favoriet. Bij de Action (en misschien ook wel bij de Xenos) heb je heel goedkoop houten onbewerkte vogelhuisjes. Het is hartstikke leuk om op een regenachtige dag zo’n vogelhuisje te gaan versieren en beschilderen. Ook een top idee voor een kinderfeestje in de herfst!

Sport en Spel

Als jouw gezin meer gericht is op actieve spelletjes, dan zijn er ook een hoop mogelijkheden om buiten te doen in de herfst! Een leuk spel om met een grote groep te doen is bijvoorbeeld KUBB. Een spel wat je overal mee naar toe kunt nemen! Zo zijn er nog veel meer spelletjes voor buiten, zoals touwtrekken, stapeltorens, ringwerpen. Ook een leuk idee om een teamspel ervan te maken, met bijvoorbeeld verjaardagen of een familiedag!

Dit waren mijn ideeën voor budget herfst activiteiten voor het hele gezin. Natuurlijk zijn er nog talloze andere dingen te verzinnen, laat je creativiteit de vrije loop!

Wil je meer lezen over ontspanning voor het gezin of juist voor jezelf als moeder? Bekijk dan hier de andere artikelen van Niet Bijzonder Gewoon Leuk.